Home Озонови системи Използване на озон в колата
PDF Печат Е-поща
Автор: Павлин Гюров   
Понеделник, 24 Септември 2012г. 10:03ч.

Имаме удоволствието да Ви представим една революционна и екологично чиста технология за еднократна или периодична дезинфекция на вентилационните системи и салоните на автомобилите и едновременно с това – за премахване на специфичните неприятни миризми (на застояло, цигари, домашни любимци и други подобни миризми с органичен произход).

Технологията се базира на обгазяване на автомобила с озон (O3). Озонът е силно активен химически и взаимодейства с почти всички органични съединения и много неорганични. Разрушава клетъчните обвивки на микроорганизмите и РНК структурата на вирусите. Особено важното е, че за разлика от конвенционалните дезинфектанти, които изискват нанасяне, озонът се носи във въздуха и на практика атакува всички повърхности, до които има достъп.

Озонът е изключително силен окислител. Взаимодействието му с молекулите, усещани от човешкото обоняние като неприятни миризми (цигари, домашни любимци, мухъл, плесен, миризма на изгоряло), води до тяхното окисляване и разграждане. Озонът не маскира миризмата, като я замества с друга, а премахва нейният източник.

Сам по себе си, озонът е нетраен и се саморазпада до кислород. Поради това не може да се съхранява, транспортира, не можете да си го купите. Но можете да си го произведете на място. При това без скъпо струващи консумативи - само трябва да разполагате с апарата. Той ще произведе озона от околния кислород и това няма да Ви струва почти нищо.

 

Ефекти от процедурата

 • Унищожаване на развиващите се бактерии, гъбички и плесени във влажните зони – въздуховоди, мокет, облицовка на тавана, тапицерии. В резултат – премахване на източника на миризмите, усещани като „застояло“

 • Цялостна дезинфекция на салона – особено подходящо за автомобили, превозващи деца, заразно болни или с често сменящи се пътници – например таксита, лимузини, автомобили под наем

 • Премахване на наслоени неприятни миризми – цигари, домашни любимци, на застояло, пот, мухъл, плесен и др.

 • Отстраняване на алерго-образуващите източници – полени, спори, остатъчни продукти от бактериите и гъбичките

 • Осигуряване на приятна и здравословна среда в колата

 • Без остатъчна миризма – самият озон се саморазгражда обратно до кислород, като концентрацията му спада наполовина от самосебеси за 15-20 минути.

 • Автономна работа – докато трае процедурата може да вършите нещо друго.

Особености при провеждане на процедурата

 • За ефикасното провеждане на процедурата, автомобилът трябва да е с почистен и сух салон.

 • Ако автомобилът е с филтър на салона, препоръчваме същият да се смени.

 • Единократата процедура е с времетраене 45 минути. Допълнително трябва да се предвиди времето за смяна на филтъра на салона, което време варира в зависимост от обработвания автомобил.

 • За провеждането на процедурата, трябва да се осигури място на сянка, с добра вентилация (например навес), където да бъде паркиран автомобилът, така че да не се налага да бъде местен, докато трае процедурата.

 • Не трябва да има лесно запалими летливи вещества в съседство, докато трае процедурата.

 • Не се допуска да има хора в автомобила, докато трае процедурата, тъй като се постига концентрация на озон значително над безопасната за здравето.

 • В зависимост от степента на замърсяване на автомобила, може да се наложи повторна процедура с продължителност 30 минути, която да се изпълни непосредствено след първата.

За провеждане на процедурата е необходимо да разполагате с озонов генератор MOG-08 или MOG-XF.

Последна промяна от Понеделник, 13 Май 2013г. 17:33ч.
 
© 2023 guga92.com. Български превод: 2009 BULTRANS.
Джумла! е свободен CMS софтуер, лицензиран при условията на GNU/GPL.